LIKO 1 DIENA (ir mes turime pirmą receptą)

Posted on Updated on

LAPKRIČIO 17 dieną, Varnių jaunimo centre (S. Daukanto g. 8), 16.30 val. vyks MAISTO GAMINIMO UŽSIĖMIMAI.

TAI JAUNIME, KĄ GAMINSIME? RECEPTUS GALI SIŪLYTI IR TAS, KURIS NESILANKO MAISTO GAMINIMO UŽSIĖMIMUOSE, TAČIAU YRA IŠBANDĘS TAM TIKRUS RECEPTUS.

TURI PASIŪLYMŲ, IDĖJŲ – RAŠYK.

Tavo receptas ten irgi gali būti. Skaniausių, lengviausiai gaminamų, sočiausių receptų siuntėjus – APDOVANOSIME!

(Receptus, kuriuos panaudosime maisto gaminimo užsiėmimuose, sudėsime  į elektroninę RECEPTŲ knygą ir net vardą užrašysime🙂

RECEPTUS AR JŲ NUORODAS GALI SIŲSTI EL. PAŠTU, GALI NURODYTI KOMENTARUOSE PO SKELBIMU, GALI ATNEŠTI Į JAUNIMO CENTRĄ. DAR GALI SUSPĖTI!

Mindaugo receptas: ledų ir vaisių desertas:

Ingredientai:
4 kaušeliai vanilinių ledų
2 bananai
2 kiaušiniai
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas miltų
0,5 litrų pieno
1 šaukštas citrinos sulčių (neprivaloma)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
50 ml plaktos grietinėlės
20 gramų šokolado
Gaminimas:
Padažui:
Į užvirintą pieną suberiame miltus, krakmolą ir gerai išmaišytus kiaušinius su cukrumi bei citrinos sulčių.
Gautą padažą dar 2-3 minutes nuolat maišant pakaitiname ant ugnies.
Nulupame bananus. Perpjauname per pusę išilgai.
Patiekiame su ledais. Užpilame pasigaminto padažo.
Papuošti galima ištirpintu šokoladu ir grietinėle.
Skanaus

One thought on “LIKO 1 DIENA (ir mes turime pirmą receptą)

    Mindaugas Talmantas said:
    gruodžio 7, 2011 3:56 pm

    kalediniai sausainiai

    teslaai;
    Miltai, kvietiniai, 375 gr.;
    Alyvuogių aliejus, 250 gr.;
    Cukrus, 200 gr.;
    Kiaušinio tryniai, 1 vnt.;
    Druska, 1 žiups.;
    Citrinos, 1 v.š.;
    Cinamonas, 0,5 a.š.;
    Gvazdikėliai, malti, 2 žiups.;
    Imbieras, maltas, 2 žiups.;
    Muskatas, 2 žiups.;
    Gaminimo instrukcija:
    Išmaišykite cukrų su tryniu.
    Supilkite aliejų, citrinos sultis, prieskonius ir suberkite miltus.
    Maišykite šakute ar šaukštu, kol maišosi, po to išminkykite rankomis.
    Tešlą susukite į foliją ar maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 1 ar 2 valandoms. Jei neturite laiko, galite tešlos šaldytuve ir nelaikyti.
    Tešlą plonai iškočiokite su paprastu kočėlu.
    Po to gautą tešlos lakštą perkočiokite specialiu kočėlu su formelėmis ir su peiliu supjaustykite sausainius. Jei tokio kočėlo neturite, išspauskite sausainius su paprastomis formelėmis arba supjaustykite įvairioms formomis paprastu peiliu.
    Įkaitinkite orkaitę iki 180-190° C. Kepkite sausainius apie 15 minučių.
    Skanaus:)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s