Rugsėjo 1-osios renginiai Varniuose

Paskelbta Atnaujinta

Rugsėjo 1-oji  – šventinė mokslo ir žinių diena, tad reikėjo šią dieną paminėti renginiais jaunimui. Taip jau sutapo, kad rugsėjo 1-oji savaitgalio diena ir moksleiviams neteko eiti į mokyklą, tačiau šią dieną jaunimo renginiuose sulaukta negausiai. Gal kai kuriuos išgąsdino pilki debesys padangėje, gal kai kuriems darbymetis, tačiau kad ir kiek to jaunimo buvo, renginiuose jie sudalyvavo.

Nuo 15 val. Varnių kultūros ir jaunimo centro kiemelyje skambėjo muzika, šurmuliavo jaunimas. Jaunimui buvo pasiūlyta sudalyvauti mėgėjiškose orientacinėse varžybose „Varnių pievos ir žvyrkeliai“. Čia dalyviams reikėjo surasti ir reikiama spalva pažymėti 8 punktus, kurie buvo išdėstyti ratu Varnių miestelio teritorijoje. Nors jaunimo šiose varžybose buvo nemažai, tačiau dalyviai po 2 susiskirstę komandomis, sudarė 4 komandas. Nugalėtojais tapo, greičiausiai sužymėję punktus, Mindaugas Talmantas ir Dominykas Grakauskas. Antri liko Darius Serva ir Gintaras Juška, trečios – merginų komanda, Rūta Poškutė ir Gabija Zakaraitė. Visiems dalyvavusiems įteikti atminimo diplomai, prizininkams diplomai ir saldūs bei gaivinantys prizai.

Vėliau jaunimui pasiūlyta sužaisti šlapiąjį „Tinklinį kitaip“. Čia taip pat susidarė 4 komandos po 2 žmonės. Žaidžiama buvo rato sistema. Tinklinio varžybas organizavo Deimantė Surblytė, kuri šiame žaidime labiausiai patyrusi. Saldūs prizai įteikti nugalėtojams, o taip pat prizininkų diplomai. Trečią vietą laimėję dalyviai buvo garbingai ir smagiai „išmaudyti“ pirmos vietos laimėtojų.

Nedalyvaujant kuriame nors renginy, buvo galima pašokinėti ant batuto, pasivaržyti „maišų grumtynėse“, sužaisti loginį žaidimą „Auksinis labirintas“ ar tiesiog pasėdėti ant pievelės. Didelis dėkui savanoriams, kurie pasistengė, kad rugsėjo 1-oji būtų įdomi: Eimantui Danilevičiui, Audriui Miniotui, Deimantei Surblytei.

Vien šiais renginiais rugsėjo 1-oji nesibaigė. Nuo 20 val. Varnių kultūros ir jaunimo centre iki vidurnakčio vyko šokiai jaunimui. Atėjusieji turėjo galimybę laimėti Varnių kultūros ir jaunimo centro paruoštus pamokų tvarkaraščius, gauti prizų už gražiausią, aktyviausią šokį. DJ`ai Andrius ir Emilis, kurie jau keli metai atstovauja kultūros centrą – aktyvūs, kartais iš idėjos, kartais vedini gerų paskatų prie pulto šokdina atėjusiuosius ir patys siūlo idėjas kaip paįvairinti šokius.

Atėjusius mokslo metus jaunimas pradėjo aktyviai laisvalaikiu, tad norisi palinkėti, kad aktyviai prasidėtų ir jų mokslo metai. O geriausia, kad tiek mokslą, tiek laisvalaikį suderintų ir sudalyvautų Varnių kultūros ir jaunimo centro organizuojamuose renginiuose, ar prisidėtų savo idėjomis juos organizuojant.

Daugiau fotoakimirkų galerijoje: ČIA

Parašykite komentarą